Saturday, April 19, 2008

Zomers worden zooo overgewaardeerd....

Zaterdagochtend en uitslapen, verdomd...het zit er weer eens niet in. Ben er niet zo goed in, behalve doordeweeks, dan zou het wel lukken volgens mij maar daar kom je dan nooit achter.

Koos Werkeloos zit achter de compu. Voor mij is weer een nieuwe fase aangebroken. Gisteren mijn laatste werkdag gehad bij de belastingdienst. De keuze om te vertrekken is goed, want moet nu echt eens de baan gaan vinden waar het vuur harder van gaat branden. Ik ben warm uitgezwaaid door geweldige collega’s (blij te merken dat dit niet ophoudt bij DLG) als de ‘environmental sustainibility’ wereldverbeteraar, dus heb nu echt iets waar te maken!
Ga de komende 2 weken meehelpen met het school vakantieprogramma van ons lokale wijkcentrum om te zien of ik mijn leven wil wijden aan het indoctrineren van kinderen over het milieu en verder weer op banenjacht.

De herfst is hier ondertussen ingeslagen. De beste zomer ooit hebben we achter de rug en die was dan ook heerlijk! Nu eens kijken of ons nieuwe hok hier bestand is tegen kou en vocht. De score tot nu toe….we gaan vooral NIET toegeven dat het slechter is dan Khandallah, NEVAH!

De winterlichting voor de moestuin staat met trappelende voetjes in het minikasje in huis. Met veel liefde het leven gegund door Richard, die nu ook ’s nachts in de regen de tuin bezoekt met koplamp, omdat het winterklaarmaken van de moestuin er in het weekend niet echt van komt. Maar maak me nog geen ECHTE zorgen…..over Richard.

We hebben onze verlate laatste deel klimcursus vorige weekend volbracht. Met de steigijzertjes (en wat angsttraantjes van mij) wat mensen uit gletsjer spleten gehesen. Erg aan te raden als je van gletsjerwandelen houdt… Ik voel me liever als vis in het water en ben begonnen met zwemlessen door Pablo (uit Z-Amerika ja) voor een stoere borstcrawl.

Richard en ik hebben in de zomermaanden nog aan een stukje kiwiana geproeft door te trainen voor een drakenboot wedstrijd. 8 weken bikkelen, met middelmatig resultaat maar het was onvergetelijk. Gauw foto’s kijken, die spreken voor zich. COOL!

We hebben ook nog genoten van bezoek van mijn lieve vriendinnetje Monique. Champagne (Caroline en Joop: die was HEERLIJK!) en wandelingen en lekker kletsen en we kunnen nu ook meepraten over Alles Is Liefde!

Ik ga even kijken of Richard de druilerige dag al tegemoet durft te treden. Hij is nog steeds gelukkig bij de grensbrigade, waar allerlei ontwikkelingen plaatsvinden die het interessant houden volgens mij. Hij heeft zich kunnen herenigen met grote vriend Solis die weer terug in het land is en waarschijnlijk binnenkort zich in Welly komt vestigen, hiep hoi.

Ik zou zeggen…de zomer is OVERRATED, herfst is ook leuk. Gelukkig blijft hier bijna alles groen. Geniet van het lekkere weer mensen!

Berrith