Saturday, February 9, 2008

Leuk, leuk, leuk!

Tijd geleden dat we een stukje hebben geschreven en die kerstmutsen konden nachtuurlijk ook al lang niet meer. Dus vol goeie moed maar weer eens achter de PC gekropen.

Australië
Ik ben laatst voor mijn werk drie dagen naar Australië geweest, 2 dagen Canberra ( de hoofdstad), niet echt de meest opwindende plaats op aarde. Erg vreemde stad. Heb daar een tweedaagse vergadering met onze Australische collega’s achter de rug. We zijn elkaars buitengrens, een soort mini EU. Maar om in twee dagen alles te bespreken was wel een beetje gekkenwerk. Heb niet veel van Canberra gezien naast de vergaderzaal en het hotel, maar ben daar ook niet echt rouwig om. Van wat ik heb gezien ben ik niet erg onder de indruk. Op de terugweg nog wel een dagje in Sydney gestopt. Veel beter. Leuke stad!! Ligt tenminste aan het water en je wordt niet meteen belaagd door vliegjes zodra je het airconditioned gebouw verlaat!

Gelukkig hebben we het niet (alleen) druk met werk, maar juist meer met naschoolse activiteiten. We maken hier het beste van de heerlijke zomer en zijn dus zijn zoveel mogelijk buiten. Gelukkig leent ons huisje zich daar perfect voor. Lekker op het deck na het werk met een NZ’s wijntje en kaasje, wat nou stress?

Veggie patch
Naast het deck zitten we ook veel hoog in de tuin. De harde arbeid begint zijn vruchten af te werpen. We hebben al lekker kunnen oogsten. Heel veel sla, rucola, spinazie en andijvie. Niet echt het jaargetijde maar wij zijn dolgelukkig met onze andijviestamppot!! Het is zeker het verkeerde seizoen voor de spuitjes die we geplant hebben. De planten lijken wel een buurthuis voor eenzame koolwitjes. Elke avond probeer ik de rupsen er weer af te halen maar veel laten ze er niet van over. Hopelijk nog net genoeg om straks wat te kunnen oogsten. De specieboontjes en de courgettes zijn wel weer een succes verhaal!! Echt heel goed!! Hebben we al vele avonden lekker van kunnen eten. Zo van de struik de pan in, fantastisch. Wordt je toch wel gelukkig van, zoiets simpels!! De radijs en bospeen doen het weer minder. Nog niet echt kunnen oogsten en ik weet ook niet of ze nog gaan komen. Het lijkt erop of we ze te dicht hebben gezaaid. De tomaten zijn nog een twijfelgeval. Er zijn wel wat groene tomaten, maar niet echt veel en ze rijpen slecht. Laatst ben ik ze maar eens achter hun vodden aan gaan zitten en flink de snoeischaar erin gezet (na het internet te raadplegen natuurlijk). Lijkt alsof dat toch wel heeft geholpen. Dus al met al een beetje een gemend resultaat. Maar we hebben toch alweer heel veel waardevolle lessen geleerd voor de volgende ronde!! Foto’s volgen!

Draken boten
We zijn nog veel meer aan het doen. Via Berrith’s werk werden we de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een drakenboot team. Dat zijn de boten die we in onze eerste maanden in Nieuw Zeeland zagen racen in de haven van Wellington. Ik heb wat foto’s van vorig jaar toegevoegd. Dit is weer echt iets voor hier, dus zeker proberen. Gelukkig hebben we wel het leukste coachende team. Drie maffe kerels die ons elke dinsdagavond een uur door de haven jagen. Hard werk maar wel echt heel gezellig!! We hebben half maart de race en we gaan natuurlijk wel voor de winst!!…. ben benieuwd…..



Snorkelen
We hebben laatst ook weer eens geïnvesteerd in een nieuwe hobby. Voor de Alpine cursus moesten we al investeren in allerlei “gear”, nou we hebben weer wat nieuws gevonden om ons geld aan uit te geven!! We hebben ieder een wetsuit aangeschaft, snorkels, maskers, schoentjes (heb je nodig hier op de scherpe rotsen) en we lenen voorlopig “fins”, “weight belts” en handschoenen. Een collega van mij, heet ook Richard (Dickie voor intimi) neemt ons mee en leert ons de kneepjes van het snorkelen. Je moet wel begrijpen dat mensen in Nieuw zeeland niet zomaar voor de lol iets doen. Snorkelen doe je hier om eten op tafel te brengen. Er wordt gedoken naar Paua (Abalone), crayfish (soort kreeft maar dan zonder de scharen), vis, Jakobsschelpen, kokkels, mossels, krab, etc, etc, etc. Alles wat ze op de BBQ kunnen smijten eigenlijk. Wij hebben nog Paua in de vriezer liggen, ik heb me er nog niet aan gewaagd om die te ontleden en tot iets eetbaar te maken. Ga binnenkort een poging wagen!! En we hebben laatst mossels meegenomen naar vrienden voor het diner. Het plan is om onze wetsuits ook te gaan gebruiken voor scuba-duiken en surfen!! We willen alles wel proberen!!

Nou heb ik het nog niet eens gehad over alle openlucht concerten, BBQ’s, feestjes, etc. etc. Maar nu begrijpen jullie de titel misschien, we zijn druk met genieten!!. We hebben als ik naar de mensen om ons heen moet luisteren ook één van de mooiste zomers sinds tijden. Dus we moeten er nu ook wel van genieten,.

We hopen dat jullie ook genieten en denken natuurlijk heel veel aan jullie allemaal!! We zijn altijd heel erg blij met alle berichtjes die we van jullie ontvangen!!!!

Cheers,

Richard