Friday, December 21, 2007

Meri Kirihimete!

Vanuit een zomers Wellington wensen wij jullie een gezellige kerst toe en heel veel goeds, gezonds en moois voor 2008!

Ik schrijf 21 December 2007. De laatste werkdag vóór de kerst voor Richard. Ik ga maandag nog wat pieken verdienen voor een nieuwe set krulspelden. Allebei vieren we vandaag ‘Secret Santa’ op het werk wat betekent dat je loodjes trekt en een kadootje koopt voor je collega en dat blijft dan geheim. Soort Valentijns Sinterklaas dus.

Iedereen heeft zijn barbecue in het vet staan voor de kerst en waarschijnlijk ook nog wel een boom opgetuigd, maar wij hebben niet zo’n arme slaphangende drommel in huis genomen. De echte kerstsfeer gaan we creëren op 25 Juni met een heus kerstdiner. Ik heb net wel wat kerstdingen in een plant gehangen en dat was ‘m dan wel! Wat wel heel leuk is, is dat Caroline, Joop en kleine Sara bij ons zijn met de kerst, dus nu heb ik opeens wel zin om even ergens kerstlampies vandaan te halen! Die heb je hier ook met zonnepaneeltjes…lijkt me wel wat. Voor ons wordt kerst dus lekker buiten zijn met een glas overheerlijke witte wijn en als we daar teveel van drinken waarschijnlijk ook nog wat tranen met tuiten omdat we jullie rond deze tijd toch wel meer missen dan anders en ook de lichtjes en donkere straten.


De moestuin is klaar! Zie het fotoalbum voor de eerste kiekjes. Het heeft ons 3 weekenden gekost vanaf kaalkap tot poten van de laatste tomatenplant (18 stuks in totaal…we moeten nog heel wat leren). We kunnen onze weekenden nu eindelijk besteden aan andere dingen dan huis en tuin. Vorige week een dagwandeling gemaakt in de buurt. Het was warm en zwoegen en daar heb ik de gek een ontsteking aan over gehouden in mijn been dus de 4daagse wandeling die Richard en ik gingen maken met kerst moeten we aflassen. Erg balen, maar we verzinnen wel andere leuke dingen.

Ondertussen al heel wat restaurantjes ontdekt (vrijdags na een week werken) en films bekeken (Once is een aanrader!). En dan vele barbecues die we afstruinen, altijd maar weer me je eigen eten dat je mee moet zeulen + je drinken. Handig als je zelf een feestje geeft, dat wel, maar het heeft ons heel wat plan stress opgeleverd, zeker als je 2 feestjes op een avond hebt omdat we 1: nooit wat in huis hebben en 2: geen zin hebben om in de keuken te staan op zaterdag middag. Maar resultaat is wel dat we een aspergetaart nu blindelings kunnen maken.

Verder lezen we ons een ongeluk. Er staat wel een tvtje in huis maar die is niet aangesloten. Omdat ik een paar dagen mank loop en ik niet zo vroom ben dat ik de hele dag met een boek op schoot kan zitten heeft Richard gisteren een DVD speler voor me (ons) gekocht en kunnen we nu eindelijk filmpjes bij de beste videotheek van Wellington halen, bij ons om de hoek. En dan alleen zonder ondertiteling kijken want daar is ons scherm te klein voor.

Tis nog geen Oudjaarsavond, maar omdat dit toch een soort afsluiter van het jaar is:
Mooiste van 2007: samen met Richard leven in Nieuw Zeeland. Minste van 2007: ver weg zitten van onze familie en vrienden (maar dan wel weer mooi om te ontdekken dat het zijn met vrienden en familie voor ons allebei de grootste bron van genieten is!).

p.s. wisten jullie dat Santa elfjes heeft om te helpen en dat Coca Cola Santa bedacht heeft?!

Meri Kirihimete! (maori voor Merry Christmas!)