Tuesday, May 22, 2007

Setteling in!

People aan de andere kant!

Hoogste tijd voor weer eens berichtje vanuit Windy Wellington. Laat ik maar eens even beginnen met het weer. Altijd een favoriet onderwerp. ‘t Weer is erg lekker de afgelopen dagen. Prima temperatuur en af en toe laat de zon zich zelfs zien. We maken ons dus ook, ondanks alle gruwel verhalen van onze mede-Wellingtonians, helemaal geen zorgen over de aankomende winter. Mocht de winter nou wel koud uitvalt komen we die met ons heerlijke nieuwe bed (inclusief nieuwe wollen vier seizoenen dekbed) echt wel door.

Het nieuw bed, met toebehoren, is het enige waar we ons boekje te buiten zijn gegaan. De rest van onze spullen halen we uit alle windstreken van de Wellington regio via “Trade me” de lokale versie van marktplaats. Tot onze nieuwe, tweedehands bezitting behoren inmiddels al een auto, een wasrek, een espresso apparaat (kiwi’s nemen hun koffie heel erg serieus dus we moesten wel!!), een schemerlamp, een stofzuiger, etc, etc, etc.

Één van onze laatste “treasures” zijn een stel, in perfecte staat verkerende, bankstellen tegen een hele redelijke prijs. ‘t Was nog een heel avontuur om die dingen heelhuids thuis te krijgen. Aanhanger huren, auto lenen, want onze oma-mobiel heeft geen trekhaak. Zondag ochtend om negen uur (“We hadden er een half uur geleden al moeten zijn”) het adres proberen te achterhalen. “We hebben alleen zijn werknummer!” Snel, het telefoonboek en maar gokken! Gelukkig de eerste naam is meteen onze man. Niemand onnodig in zijn zondagrust gestoord (wat zou de Christenunie daar wel niet van hebben gevonden?!) Bij het huis aangekomen, “Eindelijk, maar hoe krijg je zo’n aanhanger achteruit de helling af zonder het designer huis binnen te rijden?” Gelukkig heeft de verkoper meer ervaring met aanhangers dan ik. Terug naar Windy Wellington met de wagen volgeladen. De geweldige banken staan zondagmiddag eindelijk veilig thuis! Een hele geruststelling! Kom ik de volgende dag terug van het werk hoor ik dat de kat van onze huisgenoten de banken heeft verwelkomd door er meteen eens flink overheen te zeiken. Tja, zo gaan die dingen...

Maar we zijn dus lekker ons eigen plekkie hier aan het creëren. De huisraad is zo goed als aangevuld, dankzij Berrith. Zij is echt heel goed bezig! Naast het aanschaffen van ‘nieuwe’ huisraad heeft ze de afgelopen tijd ook nog tijd gevonden om een paar hele goede contacten op te doen i.v.m. werkgelegenheid, heeft ze verschillende sollicitaties de deur uitgedaan EN is ze ook nog eens begonnen met vrijwilligers werk bij de SPCA (‘t dierenasiel). GEWELDIG!!

Volgende halte is weer wat aan ontspanning doen. Jullie begrijpen dat we natuurlijk wel het meeste moeten maken van ons verblijf hier. Wat hobby’s oppakken (we hebben die gitaar niet voor niets de wereld over laten varen), motor kopen, van het weekend maar weer eens de bergen in en door de week weer wat aan sport gaan doen. Een tijdje geleden zijn we bij de karate-grading (tweede ‘dan’) van Solis geweest. Ondanks een aantal gebroken neuzen en gekneusde ribben heeft dit wel een enorme aantrekkingskracht op ons uitgeoefend. Moet hier maar eens mijn eigen ‘Mister Miagi’ gaan zoeken. THE NEXT KARATE SLUNGEL!!!

Tot zover voor nu. Binnenkort ook weer wat nieuwe foto’s. Hou ons ook op de hoogte van jullie avonturen.

Cheers,

Richard