Sunday, April 29, 2007

Holiday's over, back to business

How’s it going, ya’ll?

We zijn hier nu 2 maanden en 1 week. Lijkt veel langer, maar aan de andere kant vind ik dat we ook al veel geregeld hebben in zo’n korte tijd. We beginnen nu wel wat vaker aan vrienden en familie te denken. Ik begrijp van sommigen thuis dat het besef daar ook is doorgedrongen dat we echt ver weg zitten. Maar daarom snel een kleine update, dit keer vooral in beeldende vorm: foto’s.

Over 5 dagen gaat Richard beginnen met werken bij Biosecurity. Spannend! Met het ophalen van onze spullen bij de haven hebben we al voordeel ondervonden hiervan. Je moet aangifte doen bij MAF van spullen die het land inkomen, voordat je je verscheping op kan halen. Biosecurity is een onderdeel van MAF en ze vonden het wel leuk geloof ik dat ze met een toekomstige collega te maken hadden. Er werd in ieder geval gezorgd dat de mensen in Auckland (daar blijken onze spullen nog te staan) even snel de spullen naar Wellington doorsturen voor inspectie. En verontschuldigingen dat we wel moeten dokken voor deze inspectie, aangezien Richard bij wijze van spreken gaat werken voor de mensen die die inspectie uitvoeren.

Ik heb nog geen baan gescoord, maar ga stug door. Ondertussen proberen we onze stek gezellig te maken. We hebben een bed en sinds vandaag een auto (gekocht, nog niet in bezit) en een koelkast en een bureautje voor de laptop en camera! Het schiet al op. De kleren slingeren nog rond op de grond. Die van mij dan, die van Richard hebben ondertussen een plekje gekregen in de boekenkast. Volgende week willen we graag een ‘moggy’ gaan halen uit het asiel…een kat dus, een hond zit er voorlopig niet in denk ik. De prioriteiten zijn in ieder geval duidelijk, haha.

Wij hebben een paar heerlijke weken vakantie gevierd. De kiwi’s zwemmen niet in de vrije dagen zoals wij gewend zijn als voormalig ambtenaartjes, dus we hebben het ervan genomen.
Eva Cornelissen heeft zich tijdens de vakantie bij ons gevoegd en dat was super! Ze zwerft nu nog rond op het Zuidereiland en komt straks nog naar Wellington. Kan ze als eerste onze plek aanschouwen en kan ik eindelijk alle cafeetjes (koffie) laten zien in Welly.

De foto’s van de vakantie zijn eindelijk op de weblog gezet. Moet sneller kunnen, maar kost mij nogal tijd om de boel te selecteren, verkleinen, verplaatsen…bla bla. Er zijn 5 nieuwe galleries bij. Per gallerie zijn er vaak meerdere pagina’s, dus vergeet niet rechts bovenin de hoek naar de volgende pagina’s te klikken.

Lieve mensen, dank voor al jullie mail. Ben ook heel blij met de berichtjes van de familie Van den Hout en Gulickx in het gastenboek! Houdoe!!!

Vrienden en vriendinnetjes, ik mis jullie! Vele voornemens om ’s avonds achter skype te kruipen, maar goed, je weet hoe dat gaat..een avond is zo voorbij en in de ochtend skypen om jullie ’s avonds jullie tijd te pakken te krijgen valt ook niet mee . Ik denk veel aan jullie hoor.

Veel liefs van Richard en mij,

Berrith xxx