Monday, January 8, 2007

Een eerste indruk!

We zijn afgelopen september, de hele maand, naar Nieuw Zeeland geweest om eens sfeer te snuiven en een indruk te krijgen of we daar straks wel een baantje kunnen vinden. We hebben een fantastische maand gehad. Met de sfeer zit het wel goed. We zijn ook serieus bezig geweest, “headhunters” gesproken en kennismaking/sollicitatie gesprekken gehad met mogelijke werkgevers. Niet altijd even makkelijk om tijdens je “vakantie” je in je pak en stopdas te hijsen. Maar we hebben ook op dat front uiteindelijk een positieve indruk gekregen. We hebben goede contacten gelegd en een baan moet te regelen zijn als we wat langer in Nieuw Zeeland zijn. Om jullie een wat beter beeld te geven, wat foto’s van onze ervaringen toen. Een hoofdrol is weggelegd voor mijn goede vriend Solis, een Kiwi (Nieuw Zeelander), waar ik nauw mee heb samengewerkt tijdens mijn stage (2001-2002) in Nieuw Zeeland.

Met Berrith en Solis voor zijn hele relaxte huisje tussen de weilanden vlak bij Pamerston North.




Crayfish vangen (dit kan zo'n beetje in elke willekeurig riviertje).

"Fush and Chups"

Typisch Nieuw Zeeland: de "koru",

fern tree's,

en natuurlijk de schapen!

Het is een land waar we onze dromen kunnen verwezenlijken: vrijstaand huisje, veranda met een zachte bank, pick-up met de hond achterin, buiten leven, gezellige gastvrije mensen om je heen en natuurlijk het avontuur van een leven opbouwen aan de andere kant van de wereld! Moeilijke kant van het verhaal zijn natuurlijk niet de materiele zaken, maar alle mensen en familie die we achter laten. Die gaan we echt heel erg missen. We houden heel graag met iedereen contact en vandaar ook deze web-log. Aan iedereen dus ook het verzoek om een reactie achter te laten!!

Inmiddels hebben we ons huis verkocht, baan opgezegd, de inboedel is onder familie en vrienden verdeeld, de rest van de inboedel gaat naar Marktplaats. De tickets zijn geboekt. WE GAAN ECHT!! 21 Februari as. vertrekken we!!

Cheers!

Richard